BLUE DEW BESTAAT 30 JAAR EN DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST! 

Blue Dew vierde haar 25-jarig jubileum in 2013 met het oprichten van THE ROWAN PROJECTS
In 2019 bestaat Blue Dew 30 jaar en ook dit jaar zullen we onze Rowan-projecten weer extra aandacht geven.


ROWAN
Rowan is de hoofdpersoon in The Fair-Haired Boy, een van de theatervoorstellingen van Blue Dew. In dit kleurrijke sprookje, met muziek en een verteld verhaal, leert de jonge Rowan zijn grote liefde kennen, de viool. Vanaf dat moment staat zijn leven in het teken van de muziek. Hiermee treedt Rowan in de voetsporen van zijn opa, die met zijn vioolspel ooit het hart van Rowans oma op hol bracht.

De muzikanten van Blue Dew weten als geen ander hoeveel plezier en voldoening samen muziek maken kan brengen. Daarom heeft Blue Dew in 2013 een project opgezet waarmee zij een bijdrage levert aan de muzikale ontwikkeling van de jeugd.  


The Rowan Projects

THE ROWAN PROJECTS is de verzamelnaam voor diverse projecten waarmee Blue Dew iets voor de muzikale jeugd  betekent. Dit doet Blue Dew door op verschillende manieren een enthousiaste, stimulerende en financiële bijdrage te leveren aan de muzikale ontwikkeling van kinderen. Om de projecten mogelijk te maken zet Blue Dew o.a. een gedeelte van haar inkomsten uit de voorstelling The Fair-Haired Boy in.

In januari 2013 werd het eerste instrument aangeschaft: een kleine viool voor de lessen van een toen vierjarig meisje. Dit viooltje staat sindsdien symbool voor THE ROWAN PROJECTS.

THE ROWAN PROJECT I - Get your instrument!
Blue Dew stelt muziekinstrumenten beschikbaar. Dit kunnen instrumenten zijn die Blue Dew leden zelf bespeeld hebben, door Blue Dew speciaal voor dit project worden aangeschaft of beschikbaar zijn gesteld door derden.

In september 2013 kreeg de jeugdband Cold Arrows een electrische bas. Deze werd uitgereikt tijden het Blue Dew Folkvillage, een festival dat door Willem van Sloten werd georganiseerd als cadeau voor het 25-jarig bestaan van Blue Dew. De opbrengst van dit geslaagde festival, waaraan muzikanten en bedrijven belangenloos meewerkten, ging volledig naar The Rowan Projects.

THE ROWAN PROJECT II - Get your lessons!
Blue Dew ondersteunt en levert een bijdrage aan muziekonderwijs. Door zelf muzieklessen te geven, te organiseren of mogelijk te maken middels een financiële bijdrage.
Onze violiste Wendy van Zomeren is heel actief met de jeugd en de Ierse muziek. Zo organiseert Wendy o.a. in Cultuurboerderij Strunk in Raalte de 'Fiddling Ceilidh', waar kinderen samen Ierse tunes uit het hoofd leren spelen.

  

THE ROWAN PROJECT III - Play music together!
Blue Dew organiseert juniordagen. Op deze dagen worden kinderen die muziek maken bijeen gebracht om te leren samen te spelen. Uiteraard onder deskundige en enthousiaste leiding van Blue Dew leden of externe muzikanten. Blue Dew muzikanten zetten zich in middels bandcoaching. Zo begeleidde Wendy van Zomeren de folkgroep Clann Lir en coachte John Beumer een grote groep muzikaal getalenteerde jongeren die deelnamen aan het project New Challenge Let's Play en hielp hij de jonge band 'Toy Destroy' op weg naar muzikaal succes! Het nieuwste project van Blue Dew is The Craic: een jongeren-muziekcollectief met meer dan 10 enthousiaste jonge muzikanten die samen muziek maken. Zie ook de speciale pagina over The Craic

       

THE ROWAN PROJECT IV - Join the project!
Blue Dew biedt jongeren de mogelijkheid te leren over, en een bijdrage te leveren aan theater- en muziekprojecten. Dit betreft bijvoorbeeld het maken van de trailer of ervaring opdoen in geluid-, licht- en studiotechniek. 'Join the project!' kent verschillende werkgebieden: film, toneel, muziek, het vertellen en schrijven van verhalen, podiumtechniek en stagemanagement, live mixen en studio, public relations, grafische vormgeving en fotografie.THE ROWAN PROJECTS: activiteiten en donaties
- Blue Dew Junior Muziektweedaagse op Landgoed De Colckhof
- Peter Rechsteiner schenkt een gitaar en een accordeon aan twee Blue Dew junioren
- Blue Dew Junior Samenspeeldag op Vlieland
- Aanschaf viool door Blue Dew
- Drie mondharmonica's beschikbaar gesteld door John Beumer
- Martje de Boer schenkt een Russische accordeon
- Akoestische gitaar ter beschikking gesteld door een anonieme (!) gever
- Willem van Sloten organiseert Blue Dew Folkvillage 2013, de opbrengst is voor The Rowan Projects
- Muppetstuff, de Terribell Jazzband en Rott'n Cott'n treden gratis op tijdens Blue Dew Folkvillage
- Jeroen Mulder schenkt de dagopbrengst van Vive la Crêpe  aan The Rowan Projects
- Snackbar Norp stelt een percentage van zijn verkoop tijdens Blue Dew Folkvillage beschikbaar
- Optreden Blue Dew Junior tijdens Folkvillage 2013
- Accordeonist Sijtze Malda  stelt een accordeon beschikbaar.
- De jeugdband Cold Arrows krijgt een electrische bas van Blue Dew
- Muziekhandel 't Speeltuygh uit Zwolle stelt de electrische bas van Cold Arrows gratis af
- Eric van der Hoeven koopt tijdens de Folkvillage veiling voor ruim € 200,- een bas t.b.v. The Rowan Projects
- Bernard Visser schenkt diverse instrumenten. O.a. een electrische gitaar met versterker en een keyboard
- Dirk Peters en Marianne Edellijn van Natuurkampeerterrein De Bekhofschans in Boijl doneren € 100,-
- Jan van Hulten stuurde ons een mooie concert ukelele, hij wordt inmiddels volop gebruikt!
- Tijdens de verdrietige herdenkingsdienst van Blue Dew's  trouwe technicus Willem van Sloten doneerden familie en vrienden aan The Rowan Pojects.
  "Zoals Willem dat graag gewild zou hebben"
- Toffe PR schafte voor de jonge band 'Toy Destroy' een zanginstallatie aan die ze kunnen gebruiken bij hun repetities
- Fiddling Ceilidh speelde mee op St. Patricksday tijdens een folksessie met Ierse dans

Wie The Rowan Projects ook wil ondersteunen of een bijdrage aan het project wil leveren kan contact opnemen met Blue Dew: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 038 4230411 (John Beumer).